Gündem

Yılın en güzel Van kedisinin sevimli yavruları

Van'da planlı ‘Van Kedisi Güzellik Yarışması'nda bir numara bulunan ‘Mia' adlı kedinin birbirinden güzel yavruları dünyaya geldi.

Yılın en güzel Van kedisinin sevimli yavruları
10-05-2022 15:55

Türkiye'de ulusal soy namına tescillenen ve ünü sınırları aşıp dünyaya yayılan Van kedilerinin lansman emek harcamaları sürüyor. Cana yakınlığı, beyaz, ipeksi kürkü, arslan yürüyüşü, tilki kuyruğuna andıran derinliğine ve çıkkın kuyruğu, ayrı ayrı menfez renkleri ve suya düşkünlüğüyle şehrin en ehemmiyetli değerlerinden bulunan Van kedilerinin doğumları bitmeme ediyor. 2022 senesinde önceki öğür doğumlar sonuç bulurken, toplamda 120 yöresinde yavru dünyaya geldi. Dünyaya mevrut yavru kediler ortada en baş döndürücü uyanıklık çekici ise gösteriş yarışmasında senenin birincisi seçilen ‘Mia' isminde kedinin yavruları oldu.

“Kendisi kabil sevimli yavruları oldu”

İHA muhabirine mütekellim Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, merkezde gösteriş yarışmasına katılacak yüzlerce hayvanın bulunduğunu belirtti. Yarışma düşüncesince seçtikleri ‘Mia' isminde kedinin ise bu müsabakada bir numara bulunduğunu hatırlatan Kaya, “Bu kedimiz hamileydi ve veladet yaptı. Kendisi kabil sevimli yavruları oldu. Şu an bu yavrularını büyütmekle meşgul” dedi.

“İlk öğür doğumlar tamamlandı”

Merkezde 2022 senesinde 120 yöresinde yavru kedinin dünyaya geldiğini dile getiren Kaya, “Birinci öğür doğumlar bu nedenle baş döndürücü doğurgan geçti. Buna mucibince bu sene kediler düşüncesince hâlâ ümitli konuşabiliriz. Birinci öğür doğumların peşi sıra ağustos ayında ve teşrinievvel zamanında doğumlar bitmeme edecektir. 2022 yılının sonuna denli merkezimizde yavrular doğmaya bitmeme edecektir” sanarak konuştu.

Yılmaz Sönmez
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER