Gündem

Yunanistan Başbakanı Miçotakis İstanbul'da

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İstanbul'da Fener Rum Patrikhanesi'nde planlı Ortodoksluk Bayramı ayinine katılım etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis İstanbul'da
13-03-2022 14:21
İstanbul

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i haiz uçak, sayaç 12.00'de Atatürk Havalimanı'na indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i bildirme edecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, düzentileme ziyareti kapsamında geldiği İstanbul'da Fener Rum Patrikhanesi'nde planlı Ortodoksluk Bayramı ayinine katılım etti.

Beraberindeki heyetle Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne ziyarette mevcut Miçotakis'i Patrikhane yetkilileri karşıladı. Girişte çerağ yakıcı Miçotakis, Türk yurttaşı ortak ailenin çocuğunu bağrına basarak öptü.

Miçotakis, Patrikhane'de Ortodoksluk Bayramı nedeniyle planlı ve kısaca ortak sayaç devam eden ayine katıldı.

Ayinin peşi sıra müzakere karşıcı Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ukrayna’da yaşananların yüreklerini içten etkilediğini söyledi.

Ukrayna halkının dramını yakından izleme ettiklerini tamlayan Bartholomeos, "Rusya'da camianın da kan dökülmesine dirlik gösterdiği DOĞRU tepkiyi de şişman ortak kıvançla karşılamaktayız. Her dü tarafa da saat kaybetmeksizin, hemen, savaşın değme bakımdan sona erdirilmesi ve ateşkesin benimsenmesi düşüncesince çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Şiddet ve savaşın sorunları çözmediğini yalnızca tasa ve ahiret yolculuğu getirdiğini tabir fail Bartholomeos, şu şekilde konuştu:

"Bu sebeple karışma ve harp elden durdurulmalı ve bitirilmelidir. Barış düşüncesince anlaşma sağlanmalı. Sorunların çözümünde en can alıcı taşıt bulunan diyaloğa başvurulmalıdır. Nitekim, milletlerin 'müjdesi' kendisine anılan Birleşmiş Milletlerin (BM) kere haritası arsıulusal ilişkilerde kuvvet kullanımını gizlemeden yasaklıyor ve etraflı organ devletlerin farklılıklarını barışçıl metotlarla çözüme kavuşturulması noktasında motivasyon ediyor. Savaş arsıulusal hukukun çiğnenmesi manası taşır. Nitekim bu ahbaplık bire ortak sürede sulhun hukukudur."

Törenin peşi sıra Patrikhanenin bahçesinde Bartholomeos ve öbür patrikhane mensuplarıyla eş fotoğrafı çektiren Miçotakis, Vahdettin Köşkü'ne geçti.

Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden bildirme edilecek.

Vahdettin Köşk'ündeki gün ortası yemeğinin peşi sıra Miçotakis, Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER