Politika

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkesindeki muhalefet liderleriyle Türkiye'yi konuşacak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Mecliste grubu mevcut partilerin liderlerini Türkiye temasları karşı bilgilendireceği belirtildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkesindeki muhalefet liderleriyle Türkiye'yi konuşacak
14-03-2022 17:03
Atina

Yunanistan Başbakanlık Ofisinden meydana getirilen açıklamaya göre, Miçotakis, değişik yapılacak telefon görüşmelerinde Mecliste grubu mevcut partilerin liderini, Türkiye temaslarının neticeleri kendince bilgilendirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyasa haset Miçotakis'i Vahdettin Köşkü'nde benimseme etmişti. Miçotakis, Erdoğan ile yediği gün ortası yemeğinin ardından, Yunanistan Başkonsolosluğunda, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile düet mülakat gerçekleştirmişti.

Miçotakis, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmesinde, Erdoğan ile temaslarına müteveccih değerlendirmede bulunmuş, görüşmenin müspet havada geçtiğini tabir etmişti.

Türkiye ve Yunanistan ortada çabucak uzlaşılamayacak düşün ayrılıkları olduğuna dikkati çekici Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sonuç etap açıkça ve içtenlikli birlikte mülakat gerçekleştirdiklerini belirtmişti. Yunan basını ise görüşme düşüncesince müspet değerlendirmelerde bulunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER